Agility


Agility is een tak van hondensport die begin jaren tachtig uit Engeland naar ons land over is komen waaien. Oorspronkelijk gestart als pauzeprogramma tijdens de Crufts hondententoonstelling is agility inmiddels uitgegroeid tot een ware topsport. In eerste instantie ziet het eruit als  als een leuk spelletje waarbij de hond over hindernissen springt, over en door toestellen loopt en door de paaltjes slalomt, maar niets is minder waar! 

Deze tak van sport vereist een perfect gehoorzamende hond en een nog betere baas-hond relatie. Ofschoon bij agility meerdere commando’s (zowel stem als gebaren) toegestaan zijn, maakt dit het er niet gemakkelijker op. In de hectiek van een agility parcours zal je Duitse herder vooral letten op lichaamstaal. Ongewild en onbedoeld worden er vaak door de lichaamstaal en houding van de geleider  commando’s gegeven die niet zo bedoeld zijn maar die de hond wel zo oppakt. 
Agility vormt een combinatie van snelheid (wie gaat er zonder fouten in de meest snelle tijd over het parcours) en precisie (neemt de hond de toestellen die door de begeleider worden aangewezen).

Wanneer?
Bij de Ypelaar wordt er op donderdag avond, in de oneven weken, en zondag agility getraind. Wil je eens komen kijken, ben je van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *